top of page

BEHANDELING

STIMULEERT HET ZELFGENEZEND VERMOGEN

BEHANDELINGEN

Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar tevens het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. Osteopathie is een manuele geneeskunde, dat wil zeggen dat een osteopaat bij de behandeling alleen de handen gebruikt. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas. De behandeling stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam.

HERSTELLEND VERMOGEN

Osteopaten behandelen de mechanische onderdelen van een ziekte. Rugpijn, een klacht die bij vier op de vijf mensen voorkomt wordt het meest behandeld. Er zijn echter veel meer storingen die pijn in het bewegingsapparaat kunnen veroorzaken. Hoofdpijnen en pijn in de nek en schouder kunnen door osteopathie behandeld worden. Elke gewrichtspijn, zoals in de heup, knie, enkel, voet, pols, elleboog, schouder en rib kan baat hebben bij een behandeling. Veel vrouwen vinden tijdens hun zwangerschap wanneer de verandering in het lichaam pijn en ongemakken veroorzaakt verlichting na een behandeling door een osteopaat.

Sporters op ieder niveau kunnen ook baat hebben bij een behandeling. Sommigen willen graag zo spoedig mogelijk weer verder met hun sport na een blessure. Anderen hebben misschien problemen die niet zichtbaar zijn, maar die hen wel belemmeren om optimaal te functioneren en zodoende slechter presteren. Zij krijgen een toegespitste behandeling zodat zij hun sportieve doelen kunnen bereiken.

LICHAAM IN BALANS

Osteopaten kunnen patiënten helpen na een operatie, met name wanneer het lichaam van de patiënt niet kan wennen aan de veranderingen in het lichaam. Osteopaten kunnen lichamelijke klachten bij mensen van alle leeftijden behandelen, van een trauma bij de geboorte, chronische middenoorontsteking bij jonge kinderen tot arthritis bij ouderen. Zo kan het zijn dat darmkrampjes bij baby's veroorzaakt worden doordat bij de geboorte hun schedelbasis te weinig ruimte heeft in het geboortekanaal. Daardoor kan een zenuw of bloedvat in de verdrukking raken.

 

Een osteopaat diagnosticeert en behandelt klachten welke veroorzaakt zijn door een blessure, stress of een andere oorzaak, om zo het menselijk lichaam zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Wanneer ons systeem in harmonie en in balans is, net zoals een goed afgestelde motor, functioneert het lichaam met een minimum aan slijtage, stress en energie verbruik. Zo zal het meer energie overhouden voor het leven zelf.

Hoe werkt osteopathie

samen met reguliere geneeskunde?

Osteopathie werkt traditionele geneeskunde niet tegen. Het is niet een alternatieve behandelwijze, maar een complementaire. Osteopathie kan zelfstandig of in combinatie met een medische behandeling gebruikt worden. U heeft bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen verwijzing van een arts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Tracey Lear. Osteopathie Moerdijk. Behandelingen

Tracey Lear. Osteopathie Moerdijk. Behandelingen

Video afspelen
bottom of page